דף הבית למעלה מערכת הפורומים גלרייה כתוב אלינו מפת האתר חיפוש English

  מגדלי הפינקים

חוחית ירקון בול פינק/פינק השור

בול פינק/פינק השור

 


 

 

שם עברי:

בול פינק, פינק השור

Copyright: Remo Savisaar

שם באנגלית:

Bullfinch

שם מדעי:

Pyrrhula pyrrhula

גודל:

15 ס"מ, 27-38 גרם

תוחלת חיים:

17 שנים

מזון:

תערובת זרעים לפינקים מועשרת, מזון ירוק, מזון ביצים, זרעים מושרים ומונבטים,  מים מסוננים

מגורים:

כלוב מלבני, מינימום  100X50X50 ס"מ.

תיאור:

 

השם פינק השור משמש שתי קבוצות של מיני פינקים. הראשונה, הנקראת גם פינק השור האמיתי מורכבת מפינקים עבי מקור וראש גדול ממנו קיבלו את שמם, אשר מקורם בעולם הישן (אירופה, אסיה, אפריקה) ומשתייכים למשפחת ה-Fringillidae. מינים אלה כוללים את:

  • Brown Bullfinch (Pyrrhula nipalensis)

  • White-cheeked Bullfinch (Pyrrhula leucogenis)

  • Orange Bullfinch (Pyrrhula aurantiaca)

  • Red-headed Bullfinch (Pyrrhula erythrocephala)

  • Gray-headed Bullfinch (Pyrrhula erythaca)

  • Eurasian Bullfinch (Pyrrhula pyrrhula)

  • Azores Bullfinch (Pyrrhula murina)

הקבוצה השנייה בלתי קשורה, ומשתייכת לגבתונים (Bunting) האמריקאים הגדולים, ונקראת כך על שם הדמיון השטחי בין הציפורים. משפחה זו כוללת את:

  • Puerto Rican Bullfinch (Loxigilla portoricensis)

  • Greater Antillean Bullfinch (Loxigilla violacea)

  • Lesser Antillean Bullfinch (Loxigilla noctis)

  • Cuban Bullfinch (Melopyrrha nigra)

 

פינק השור הנפוץ ביותר, והמזוהה ביותר עם שם זה הוא ה-Eurasian Bullfinch. הוא נפוץ ברחבי אירופה ובאזורים הממוזגים של אסיה ועד יפן. בעיקרו הוא ציפור יציבה, אך הציפורים בקצה התפוצה הצפוני נוטות לנדוד דרומה בחורף. סביבת המחייה שלו היא יער מעורב עם מחטניים, המועדפים על ידו לקינון. ניתן למצוא אותו גם בפארקים וגנים. הוא ניזון מזרעים ומניצנים של פרחים, דבר ההופך אותו למזיק במטעים. בדרך כלל הוא נראה בזוגות או קבוצות משפחתיות קטנות, למעט בעונת הריבוי בה ניתן לראות להקות של כ-50 ציפורים.

פינק השור היה ציפור פופולארית מאוד להחזקה בכלובים במהלך המאה ה-19. היום פינק השור הוא ציפור מוגנת ברוב מדינות אירופה, עקב הירידה החדה במספר הציפורים בטבע, ונעשים מאמצים גדולים על מנת להגדיל את מספריו.

פינק השור ציפור עמידה מאוד ומתאימה לגידול בכלובי תעופה גדולים או בכלובים. ניתן להרבות את פינק השור בכלובי תעופה מעורבים, על אף שבזוגות ההצלחה בריבוי גבוהה יותר. הציפור עמידה מאוד. השירה שלה נעימה ומלודית.

המזון הבסיסי מורכב מתערובת זרעים איכותית לפינקים, המועשרת בזרעי חמניות קלופים, זרעי פשתן, פרילה ועוד (יכול להיות שניתן לערב עם תערובת כנרים). מזון רך, עלים ירוקים, ירקות וזרעים מושרים ומונבטים יתקבלו בברכה. תוספת מזון חי במהלך גידול הגוזלים. סידן בצורה של קליפות ביצה מבושלות וטחונות, צדפות גרוסות ועצם דיונון צריך להיות זמין תמיד.

פינק השור היא דימורפית וקל להבחין בין הזכרים לנקבות. לזכר יש חזה ובטן אדומים, בעוד שבנקבה חלקים אלה אפורים.

פינק השור בונה את הקן בסלסילת קנרים, אך בדרך כלל יעדיף לבנות לבד בצמחייה. החלק החיצוני נבנה תחילה מחומרים גסים הכולל זרדים וענפים קטנים, ואחר כך הנקבה מרפדת את החלק הפנימי בחומרים רכים. ההטלה כוללת 4-5 ביצים. הדגירה נמשכת 12-14 יום, מתחילה לאחר הביצה השנייה או השלישית, ונעשית על ידי הנקבה בלבד, כאשר הזכר מאכיל את הנקבה בקן. לאחר הבקיעה מומלץ להרחיק את הזכר אם אחד מההורים מתחיל להראות סימני אגרסיביות. האכלת הגוזלים מתבצעת על ידי הנקבה בלבד. הגוזלים פורחים מהקן לאחר 11-17 יום, ונגמלים לאחר 21 יום נוספים. במהלך תקופת הגמילה ההאכלה מתבצעת על ידי הזכר. בזמן האכלת הגוזלים פינק השור ישלים את המזון עם מזון חי (תולעי קמח וכו').

 

מאמרים:

 

לקריאה נוספת:

http://www.arthurgrosset.com/europebirds/bullfinch.html

http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Pyrrhula_pyrrhula.html

http://www.birdguides.com/html/vidlib/species/Pyrrhula_pyrrhula.htm

http://homepage.ntlworld.com/richard.long3/bullfinch/breeding_bullfinches.htm

 

 

זו יכולה להיות המודעה שלך

   


 דף הבית ] למעלה ] עמותת מגדלי הפינקים ] משפחת הפינקים ] הזברה פינק ] מאמרים וחומר נוסף ] אינדקס המגדלים ] מחירון הפינקים ] קישורים ] פורומים חיצוניים ] הדואר שלי ] תנאי השימוש באתר ]

שלח דואר ל-webmaster@ifinch.org עם הערות והצעות.
כל הזכויות שמורות © 2006 עמותת מגדלי הפינקים
עדכון אחרון: 10/17/08