דף הבית למעלה מערכת הפורומים גלרייה כתוב אלינו מפת האתר חיפוש English

  מגדלי הפינקים

פארוט ראש אדום פארוט פנים כחולות פארוט שלושה צבעים פארוט פינק פילס

פארוט פינק פילס

 


 

 

שם עברי:

 פארוט פילס, פארוט קצר זנב

Copyright: M. J. RIVA

שם באנגלית:

Peale's Parrot finch, Short Tailed Parrot Finch  

שם מדעי:

Erythrura pealei 

גודל:

12 ס"מ

תוחלת חיים:

 

מזון:

תערובת זרעים, עשבים עם זרעים, ירקות ועלים טריים, מזון ביצים מים מסוננים

מגורים:

כלוב מלבני גדול ככל האפשר, מינימום  80X40X40 ס"מ', ומומלץ גדול ככל האפשר. המגורים צריכים להיות חמימים יחסית ומוגנים בפני הרוח.

תיאור:

 

מקורב לפארוט פינק המלכותי (Royal Parrot Finch), ומשויכים לעיתים כתתי-מין של ה-Erythrura cyaneovirens - הפארוטים קצרי הזנב. מקורו של הפארוט פילס בארכיפלג של פיג'י, ובעיקר באיים Viti Levu, Vanua Levu ו-Taveuni. סביבת המחייה שלהם היא קרחות יער וגבולות היער. הפארוט פילס הסתגל היטב לנוכחות האדם וניתן למצוא אותו בשטחים מעובדים ובגנים. בדרך כל הם ימצאו בזוגות או בקבוצות קטנות, אך לעיתים ישנן קבוצות גדולות בגבולות שדות בהם מגדלים אורז.

לפארוט פילס אין עונת ריבוי ספציפית, וניתן לראות צעירים ממין זה סביב החודשים ינואר-פברואר ויולי-ספטמבר. הקינים נבנים בעלווה הסבוכה של עצים בגובה 3-6 מטר. הקינים עגולים עם כניסה צרה, ובנויים מעשב וחומר סיבי אחר.

הפארוט פילס היא ציפור פעילה אוד, ודורשת מרחב תעופה. מומלץ לספק כלוב ריבוי באורך 1.20 מטר לפחות (ומומלץ יותר), או להחזיקם בכלובי תעופה חיצוניים. הם מסתדרים היטב עם ציפורים אחרות ועם ציפורים בנות מינן, וניתן להחזיקם בקלות בכלובים מעורבים. כאשר מגדלים להקה שלהם בדרך הם יעודדו אחד את השני להתרבות ויכנסו למצב ריבוי ביחד.

המזון הבסיסי מורכב מתערובת זרעים איכותית לפינקים, מזון רך, עלים ירוקים, ירקות וזרעים מושרים ומונבטים, ובפרט אורז מונבט. הם שמחים למזון חי הכולל חרקים, עכבישים ולרוות. סידן בצורה של קליפות ביצה מבושלות וטחונות, צדפות גרוסות ועצם דיונון צריך להיות זמין תמיד.

הם נהנים מאוד להתקלח, ולא רק טובלים במים, אלא ממש מספיגים את עצמם. לכן חשוב מאוד לספק להם, כמו לשאר מיני הפארוטים, אמבטיות.

הפארוט פילס הוא דימורפי, וקל למדי להבחין בין הזכר לנקבה כאשר לזכר צבעים כהים ומבריקים יותר משל הנקבה.

ניתן לדעת שזוג נוצר כאשר רואים את הזכר מאכיל את הנקבה. בדרך ההטלה תבוא מספר ימים לאחר מכן. התנהגות זו ייחודית לפארוט פילס ולא ניראתה בפארוטים אחרים. לאחר מספר ימים הנקבה מטילה 3-5 ביצים. הדגירה מתחילה לאחר הביצה השלישית אן הרביעית ונמשכת כ-14 יום. שני ההורים דוגרים יחדיו בקן עד הבקיעה, כאשר לאחריה הם חולקים בינם את הישיבה בקן. בהיותם ציפור טרופית, בדרך כלל יחדלו ההורים לישון בקן בגיל 8-10 ימים, דבר העלול ליצור בעיה בבתי גידול בלתי מחוממים בתקופת החורף. הגוזלים פורחים לאחר 20-23 יום, והופכים עצמאיים 21 יום לאחר מכן. למרות זאת מומלץ להשאירם עם ההורים למשך 3 שבועות נוספים. לעיתים עלול להיווצר מצב בו ההורים מאכילים את הגוזלים של הטלה חדשה בצד הגוזלים של ההטלה הקודמת הנמצאים לקראת גמילה. בקיץ עלולה להיות בעיה של תמותת עוברים לקראת סוף הדגירה כתוצאה מהתייבשות. דרך טובה לפתור בעיה זו היא לשים כלי מים קטן של מס' מ"ל בודדים בקופסת ההטלה ליד הקן, לשמירה על לחות.

חשוב, מכיוון שהפארוט פילס אוהבים לאכול, ובפרט מזון עתיר אנרגיה כמו מזון מהחי, חובה לספק להם כלובים גדולים, בפרט מחוץ לעונת הרבייה. מגדלים רבים חווים את הבעיה של ציפורים בעלות משקל יתר, הסובלות מבעיות בריאותיות ומתקשות להתרבות כתוצאה מזלזול בכלל זה.

חשוב, רבים מהפארוט פילס עורבבו עם מינים אחרים של פארוט פינק. ציפורים אלה הינן הכלאות של זנים שונים וככאלה פסולות לחלוטין, ויכולות רק "לזהם" את המשך הגידול.

מוטציות:

  • ראש כחול - לא ידוע אם יש מוטציות של ראש כחול ושחור, או שלנקבות יש ראש כחול ולזכרים שחור. המוטציה כנראה קשורת מין, וקיימת בטבע.

  • ראש כתום - הנוצות האדומות בראש מוחלפות על ידי כתומות. המוטציה קיימת גם בטבע. קיים חשד שהמוטציה למעשה ירוק ים (sea green) עקב הדמיון לירוק ים בפארוט ראש אדום.

  • כיסוי זנב כתום - זו כנראה מודיפיקציה ולא מוטציה.

 

מאמרים:

 

חומר נוסף:

http://www.geocities.com/rainforest/5326/pf-5.html

http://users.skynet.be/fa398872/navfram.en.htm  

 

זו יכולה להיות המודעה שלך

   


 דף הבית ] למעלה ] עמותת מגדלי הפינקים ] משפחת הפינקים ] הזברה פינק ] מאמרים וחומר נוסף ] אינדקס המגדלים ] מחירון הפינקים ] קישורים ] פורומים חיצוניים ] הדואר שלי ] תנאי השימוש באתר ]

שלח דואר ל-webmaster@ifinch.org עם הערות והצעות.
כל הזכויות שמורות © 2006 עמותת מגדלי הפינקים
עדכון אחרון: 10/17/08