דף הבית מערכת הפורומים גלרייה כתוב אלינו מפת האתר חיפוש English

  מגדלי הפינקים

עמותת מגדלי הפינקים משפחת הפינקים הזברה פינק מאמרים וחומר נוסף אינדקס המגדלים מחירון הפינקים קישורים פורומים חיצוניים הדואר שלי תנאי השימוש באתר

הזברה פינק

 

מוטציות צבע
צירוף מוטציות
מורפולוגיה
תקן לזברה פינק


 

 

 

שם עברי:

זברה פינק, זברה

שם באנגלית:


Zebra Finch

שם מדעי:

Taeniopygia guttata
Poephila guttata

גודל:

10 - 11 ס"מ

תוחלת חיים:


4-8 שנים

מזון:

תערובת זרעים, עשבים עם זרעים, נבטים, ירקות ועלים טריים, פירות, חרקים ומזון ביצים.

מגורים:

רצוי כלוב מלבני גדול אם כי יחיו ויתרבו גם בכלובים קטנים. הכלובים חייבים להיות מוגנים בפני הרוח.

     
מוצא ואיזור תפוצה:  מוצא הזברה פינק באזורים המדבריים של אוסטרליה ונפוצים כיום בכל היבשת והאיים מסביב, למעט ברוב איזור החוף וטסמניה. הם חיים בלהקות עד 100 ציפורים.
     
תיאור: הזברה פינק היא הפינק הפופולארי במיוחד בקרב מדלי הציפורים ברחבי העולם. ציפורים אלה חסינות ועמידות ולכן הן מתאימות למגדלים מתחילים. מגוון מוטציות  צבעיהם הופכות את הזברה פינק לציפור המהווה אתגר גידול גם למגדלים מתקדמים ביותר.

לזכר גוף אפור וחזה שחור, עם פספוס שחור לבן בין החזה למקור. ומכאן נגזר השם העממי של הציפור זברה. מתחת לכנפיים יש איזור בצבע חום-חלודה מנוקד בלבן. בטנו של הזכר לבנה וזנבו שחור עם פסים לבנים החוצים אותו. הלחיים כתומות ועגולות ופס שחור דק יורד כדמעה מהעין. המקור אדום. האזור שבין המקור לעין בצבע לבן. לנקבה לרוב חסרה את הצבעים כתום ושחור שיש לזכר ומופיעה בגווני אפור ולבן. מקורה כתום.

     

אופי:

 הזברה פינק נחשב כציפור שאסור לגדלו עם ציפורים אחרות. למרות שהתנהגותו אינה אלימה כלפי מינים אחרים, הם משתלטים על קינים זרים אפילו כאשר יש שם גוזלים. הזברות עלולות להיות אלימות כלפי בני מינם כאשר הם מקננים.

     
ריבוי: מין זה של פינקים מתרבה בקלות ועמיד בפני טעויות של מגדלים. יש המנצלים זאת לרעה ומגדלים אותם בכלובים קטנים וצפופים ובתנאים קשים. עדיף לגדל את הזברות בכלובי תעופה גדולים ולהרבות אותם בכלובי רביה לשם רביה סלקטיבית ליצירת גווני צבע מעניינים (מוטציות). כאשר מרבים להקה בכלוב גדול אין שליטה על הצבעים וקשרי המשפחה בין הציפורים, והזוגות מתרבים לפי סולם היררכיה להקתי. מכאן שלא כל הזוגות יעמידו צאצאים אלא רק הזוגות החזקים. 
     
עונת רביה: כל השנה
     
תהליך הרבייה: תהליך הרבייה מתחיל כאשר הזכר רוקד את ריקוד החיזור שלו אל מול הנקבה. אם זו נעתרה לחיזוריו היא מתכופפת וההזדווגות מתבצעת. הזוג מתחיל לבנות את קינו כאשר הזכר אוסף חמרי קינון והנקבה מעצבת את הקן. הזברה פינק יבנה את קינו עד לפתח התא אם יש מספיק חמרי קינון. תאי ההטלה החצי פתוחים או סלסילות קש הן המועדפות ע"י הזברות, אם כי ידגרו בכל מקום אפשר, כולל כלי האוכל. אפשר לצייד את הכלוב בתאי הטלה של קנרים והזברות יבנו שם את קינם (כמובן, צריך לספק חמרי קינון כגון סיבי יוטה ועשב יבש) בשעות ערב מתכרבל הזוג בקן וכשבוע לפני ההטלה הקן מוכן בשלמותו. הנקבה מטילה בין 3 עד 7 ביצים קטנות לבנות והדגירה מתחילה מביצה השלישית או הרביעית. שני בני הזוג משתתפים בדגירה ומחליפים אחד את השני לצורכי אכילה ושתייה. לאחר 12-13 ימי דגירה בוקעים הגוזלים כשהם סומים ואילמים. בתוך 7 עד 10 ימים הגוזלים פוקחים עיניים ולאחר 16 ימים כל הגוף מכוסה נוצות. 18 עד 21 ימים לאחר הבקיעה הגוזלים מוכנים ליציאה מהקן, אך עדיין תלויים בהוריהם עוד כשלושה עד חמישה שבועות. תוך כדי תקופת הגמילה ההורים יתחילו מחזור חדש ויש חשש להתנכלות לגוזלים הבוגרים.

בזמן הדגירה ועד שהגוזלים יוצאים מהקן אין להזיז או לשנות את מיקום הכלוב!

     
הערות: כלל ראשון בגידול ציפורי נוי הוא שמירה על ניקיון וטריות המזון, למניעת התפתחות פטריות ובקטריות. מכיוון והציפור זקוקה לחלבונים, לוויטמין D3 ולסידן, יש לספק את המוצרים האלה באופן מלאכותי באמצעות מזון ביצים עשיר ותוספות סידן.

הזברות נהנות להתרחץ. אספקה שוטפת של מי רחצה מסייעת לשמירה על הנוצות, מקלה על הדגירה בקיץ, ומסייעת בהרחקת טפילים.

אסור בשום פנים לספק צמר ושערות בעלי חיים כחמרי קינון. הסיבים הדקים נכרכים סביב רגלי הציפור ועלולים לגרום לנמק ומוות.

     
 

חנן - זברה פינק האכלת יד ומוחתם על בני-אדם
גודל ומטופל על ידי שרון מגיל 3 ימים.


 

 

גוזלים בני ימים ספורים. הנוצות טרם צמחו והעיניים עצומות (נדב).

 

זו יכולה להיות המודעה שלך

   


 דף הבית ] עמותת מגדלי הפינקים ] משפחת הפינקים ] [ הזברה פינק ] מאמרים וחומר נוסף ] אינדקס המגדלים ] מחירון הפינקים ] קישורים ] פורומים חיצוניים ] הדואר שלי ] תנאי השימוש באתר ]

שלח דואר ל-webmaster@ifinch.org עם הערות והצעות.
כל הזכויות שמורות 2006 עמותת מגדלי הפינקים
עדכון אחרון: 10/17/08